Fikonträd och beslutsångest jao

Publicerad 2015-05-14 00:14:09 i Allmänt,

 
 
Idag kom mormor och morfar och hämtade ut mig, för jag hade bett dom om hjälp att hitta det perfekta fruktträdet till mamma i födelsedagspresent. Mamma och jag har pratat om fikonträd vid många tillfällen, så nu tyckte jag det var dags att slå till. Och då är det ju bäst att ta med sig mormor och morfar, experterna på allt inom blommor.
Så himla mysigt att bara strosa omkring i växthuset med dom. Och så tillslut velade jag emellan ett fikonträd och citronträd. Men då säger min kära mormor "Äh jag tycker vi tar båda!" Sagt och gjort, så här ska de odlas fruktträd på vår altan! Sen åkte vi och lunchade i Vadstena. Shit vad länge sen det var sist jag var i Vadstena. Blev påmind hur fin den staden är.
 
Annars har jag idag bara varit full igång att packa. Både till helgen i Danmark och Namibia. Jag hatar att jag alltid i början av packningen är så extremt långsam. Typ lägger fram en tröja och ba "Njaa sådärja, det var nog packat för idag, nu tar jag en paus :)" Gaaaah är så sjukt taggad, nu börjar jag verkligen fatta att jag ska ända till Afrika! Jag hoppas det är så bra, som jag har fantiserat om så himla länge. Jäklart vad jag ska försöka knyta kontakter och ba "Tjenixen, ni behöver ingen safariguide här nånstans elläää?". Blir de ingen andra säsong med SlopeTrotter, så vill ingenting annat än bli safariguide nånstans i Afrika. Jag pratade om vad jag vill göra i höst med mormor och jag älskar hur hon rynkar på näsan när jag säger att jag vill iväg nånstans igen. Det är inte extremt populärt av mig att inte varit hemma så mycket sen....förra våren typ? Men whattaheck, vad ska jag annars göra när jag inte kan bestämma mig vad jag vill plugga till eller inte trivs i Mjölby för den delen. Eller självklart saknar jag mina vänner och familj här, men själva STADEN Mjölby har jag tröttnat på för länge sen.
 
Jaaa va fan ska man bli när man blir stor???? Just nu lutar det mot:

1. Djurvårdare. Alltså mitt enorma intresse för djur och natur kan inte längre bortses, och jag borde fasen göra något av det? Jag skulle älska att gå runt om dagarna och ta hand om djur.
2. Kurator-ish. Skulle vara fett att arbeta med unga tjejer för just nu känns det som det går...utför med alla unga typ. Jag skulle vilja bli den kuratorn som unga verkligen VILL gå till.
3. Gynekolog. Lite samma spår med det här att jobba med unga tjejer. Det här suget att bli gynekolog har växt efter varje gång jag är på ungdomsmottagningen här i stan. Vissa av dom som jobbar där är så FUCKING STELA. I helvete heller att jag skulle känna mig bekväm med att berätta för dom att man har könssjukdom eller nått. Senast jag hämtade nya p-piller så hade jag stelaste konversationen, även fast jag bara skulle hämta nya??? Även fast man inte gör något "pinsamt" så är det ändå så sjukt krystad stämning där tycker jag. Aja, ska sluta aggra på ungdomsmottagningen här i stan. Dock tror jag att jag aldrig skulle palla bli gynekolog bara för det tar alldeles för många år att utbilda sig till det.......och jag vill att utbildningar ska gå fort.....
4. Spinna vidare på turism, typ jobba på hotell --> sen vidare till hotelldirektör. Jag diggar ju fortfarande att jobba med turism och service, men det skulle va fett att "komma upp sig lite" i branschen, typ äga ett hotell nångång i framtiden skulle inte vara fel.
5. Silver/guldsmed. När jag gick i nian var jag rätt sugen på guldsmedslinjen på Dacke, men skippa det, bara för det kändes som man måste va gothare/punkare för att gå den linjen :/ Så det sög ju lite.... Men åh så fett att göra ringar hela dagarna.
 
Aao det är väl dessa grejer jag har funderat på. Blööööh ska man bara kasta tärning på detta eller vaaaa?

Bajshål
 

När man klättrar på väggarna hemma i Mjölby, får man hälsa på sina bästisar

Publicerad 2015-05-13 23:26:13 i Allmänt,

 
Sådär! Så var blev det en vecka kvar tills Namibiaresan börjar. Så i dagarna har jag hunnit ta alla vaccinationer jag behöver och har köpt på mig ett litet apotek att ta med. Diarrétabletterna är med, jajamääään!
Så har jag även hunnit åka ner till både Lidköping och Eslöv för att träffa mina favoriter. För några helger sen var jag hos Wilma. Där var vi medbjudna till inflyttningsfest som hade tema "kom som en drink". Så en black russian och isbjörn fick de bli av mig och Wilma. Det bästa var nästan cykelturen till festen, för Fredrik såg så jäkla söt ut med sin lilla ryska björn på sin ryggsäck (han var också black russian). Höll på att köra omkull med cykeln pga kunde inte sluta skratta åt Fredrik + fett ovan att skjutsa/cykla för det var sååå länge sen.
 
 

Utöver inflyttningsfesten så hann vi bara mysa i deras lägenhet och sitta på deras balkong och prata ifatt allt. Åh vad jag diggar Wilma och Fredrik som par. Dom bästa paren är dom man myser TILLSAMMANS MED. Jag hoppas innerligt att dom hinner komma över till Gotland i sommar och hälsa på mig.
 
 
 
Och så förra helgen blev turen ner till Eslöv till Mimi. Där fick jag hälsa på hennes jobb och hänga lite i baren på bowlinghallen. Så gött att se ens vän greja med kunderna och även se att kollegorna vänder sig till Mimi så fort de undra över något - Alltså så gött att titta på när ens köngliga vän briljerar på jobbet!
På lördagen tog vi tåget till Köpenhamn för att turista lite. Det blev att strosa lite på Strøget och dricka öl. Sen blev vi riktigt sugna på kanalturen runt i stan, så sagt och gjort styrde vi mot Nyhavn. När vi hade en halvtimme väntetid på båten, kissnödiga, så kom vi inte på något bättre än att gå in till närmsta baren, ta ett par shots och kissa. De var perfekt att slå ihjäl en halvtimme med det! Så sen blev det en kanaltur när man var lagom salongs i hatten. Efter kanalturen var vi hungriga och åt på en så himla mysig italiensk restaurang. Den söta italienska servitören kom med en svensk flagga och ställde den på vårt bord, man tackar!!
Känns så konstigt egentligen, att vi hann med så mycket den dagen, även fast vi inte var så många timmar i Köpenhamn?
 
 
 
 
Aaaahhh alltså Wilma och Mimi, dessa personer! SOM DOM FYLLER MIG MED ENERGI OCH LIVSPEPP! Det gör ont i lillhjärtat att vi så ofta ska vara så långt ifrån varandra hela tiden.Vill bara ha dessa med mig överallt.
 
 
MEN TUR ATT JAG SKA TILL MIMI IGEN IMORGON DÅRÅÅÅÅ! Som många gånger innan, så slaggar jag hos Mimi innan jag ska vidare till Danmark, för att hinna komma i tid. För i helgen ska vi ha guidereunion!!! De ska bli myyyzzz att träffa dom andra igen. Ser fram emot alla aktiviteter dom på kontoret har ordnat + stora festen vi kommer ha på lördag, de kan inte bli något annat än kanonkul.
Jaa och efter jag kommer hem från det på söndag, får det vara slut på farande innan jag åker till Namibia. Blir perfa att bara två dagar på mig att packa allt det sista..... Aja de löser sig!

-

Publicerad 2015-05-01 23:53:48 i Allmänt,

 
Inte trodde jag att jag skulle komma hem till min hemstad och känna mig såhär jävla ensam.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Sanne

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela