Mitt 2016

Publicerad 2017-01-08 20:16:40 i Allmänt,


Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

2016 är lite av ett år av repris, fast ändå inte såklart. Jag var skidguide igen, fast i ett nytt land. Fina Österrike ändå, så jävla vackert land. Jag var sedan hemma igen i Mjölby, för en stund. Då började jag jobba för första gången på Trädgårdskafferiet, och som jag trivdes! Sen i juni åkte jag till Gotland för att sommarjobba på Krukan igen. Firade midsommar då det var uppstyrt för första gången i mitt liv. Det var kul!
Sen efter sommaren på Gotland, flyttade jag ganska snabbt till Malmö direkt. Det var stort. För mig. Och ett så jävla bra beslut. Började jobba på IKEA och skaffade många nya vänner.
Det har hänt mycket bra saker det här året, men ändå ser jag tillbaka med mycket vemod? Jag tog rätt hårt på att jag hade en rätt dålig säsong i St. Anton och en mindre bra sommar på Gotland, jämfört med föregående år.

 

Vilka länder/städer besökte du?
Italien, Österrike, Danmark. Sen att man åkte buss hem från Österrike men det räknas inte tycker jag.
Hade kick-off med Slopetrotter i Livigno, Italien. Minns det som en riktigt bra kick-off, man var så taggad. Sen har man besökt Köpenhamn flertal gånger för att ha reunions med diverse säsongfolk. Just det! När jag slutligen hade min semester i Saalbach, så åkte vi till Perschiera del Garda i Italien som ligger vid Gardasjön. Där drack vi litervis vin och åt himmelsk pasta. Och så besökte vi nöjesparken Gardaland och åkte bergochdalbanor tills vi alla blev illamående.

 
 
 
 
 


Vad var din största framgång 2016?
Oj, så pretentiös fråga. Men okej då. Jag antar det måste ha varit att flytta till Malmö och skaffa jobb på mindre än en månad. Då var jag nöjd med livet.


Bästa köpet?
Måste väl vara något av grejerna jag köpt till lägenhten. Antingen mina Tove Adman-ljusstakar eller golvlampan. Eller min Klippan-filt som jag köpte redan i somras, innan alla andra började köpa dom!! Eller vasen jag köpte på Designtorget, där jag kan ha fina snittblommor och låtsas va rik bloggare<3

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla soliga dagar, då jag var tvungen att stoppa mitt i mitt skidåkande, för att inse att jag fucking BOR HÄR. Den dagen har var barnvakt åt två småtjejer som redan va queens på att åka skidor. Vi åkte skidor och drack varm choklad i backen.
Eller alla kaffehäng på jobbet i Krukan, då det var fint väder och alla var på stranden. Så då kunde vi ta extra långa kaffepauser. Eller när jag, Ylva och Martina gick ner till verkstan och drejade efter jobbet.
Eller varje gång mamma och pappa fixade grillkväll i stugan och Wilma kom och åt med oss. Äta gott, dricka vin och prata om livet med Wilma, pappa och mamma i sommarstugan slår allt.

 
 

Och ledsen?
Att ha så ignoranta tjejkompisar i St. Anton och hur jag lät mig själv bli överkörd av mina s.k killkompisar som hela tiden visste vad jag borde göra och inte.
Att Wilma och jag inte hade lika bra sommar på Gotland, som vi har haft. Men samtidigt bra, för nu vet vi att vi är färdiga med somrar på Krukan.
Att jag aldrig blev ens närheten av kär i någon. Och att jag fortfarande går runt och tänker på honom efter två år.

Årets låtar?
Gillar att min lista består av hälften deppiga låtar, hälften glada låtar. Mina deppiga låtar är från St. Anton-perioden, då jag t.o.m gjorde en lista som heter Lugn nu, Sanne. Behövde den listan när jag var som mest stressad, eller när jag bara försökte somna med en snarkande kollega bredvid mig. Blev mycket klassisk musik där om nätterna... Min personliga favorit från den listan är ju Kärleksvisa #3 - Ensamhushåll. Och att Etta James - At last kom in här är för att jag lyssnade alltid på den när jag var ensam i lägenheten i St. Anton och satt på balkongen i solen. Ibland kunde min 94-åriga granne med hennes hemhjälp komma ut och småprata lite på tyska, som jag knappt förstod något av. Och så kunde vi tillsammans, på avstånd, njuta av solen tillsammans.
Jag blev också besatt av Elias där ett tag. Är så jävla fascinerad av hans röst.

 
 
 
 
Sen har vi dom glada låtarna! Här har vi bl.a. Slem Igen-låten som blev världens hit i Danmark. Och jag som är en sucker för dansk musik, var inte sen med att spela sönder den!
Dom flesta är från min Krukan-lista. Det är så att jag är den enda som får bestämma musiken, det vet alla som jobbar på Krukan :-)) Men seriöst, sätt på Krukan-listan och föreställ er att ni går runt där på krukmakeriet, så klockren lista.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare.

Favoritserie?
Narcos, Easy, Skam.

Bästa filmen?
Oj vad svårt, kollar ju knappt på filmer. Måste nog säga pass på den för jag har nog inte kollat på någon ny film under 2016. 

Bästa boken du läste i år?
Läste inte alls många böcker men jag minns Tid och Livet efter dig. Båda var bra.

Bästa matupplevelsen?
Åt så oftantligt goda hamburgare och ribs i St. Anton. Kanske inte så mycket wow-känsla på det men ändå... Rüfikopfburgaren satt alltid så fint, varje onsdag vi hade pistvisning och tog lunch där. Och deras klyftpotatis var amazing till en klick mayo och ketchup.

 

En mobilanteckning:
Antecknar typ aldrig förutom om det är någon serie eller låt som jag vill komma ihåg att kolla upp.


Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Åh det var en sån värdelös dag. Jag som inte hade varit hemma på två av mina föregående födelsedagar, hade höjt mina förväntningar asmycket. Så blev väldigt ledsen när mamma och pappa hade planerat noll grejer. Ingen förstod att jag kände att det var en ganska big deal att jag äntligen var hemma till min födelsedag, varken min familj eller vänner :) Tror vi åt pizza från Shalom den dagen...yey liksom. Var överhuvudtaget riktigt skör där pga identitetskris och hatade i princip allt med Mjölby.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Alltså. Att få träffa nån och skaffa mig ett riktgt förhållande skulle vara kul. Det är fan min tur känner jag, efter 22 fucking år? Om jag inte skaffar mig ett förhållande så kan jag väl iallafall få ligga mycket år 2017??

Nyårslöfte?
Nää, mår bara dåligt av sånt.

Högsta önskan just nu?
Att få ett glatt år 2017. Att nästkommande vår och sommar kommer vara proppad med glada aktiviteter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sanne

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela